6-8 kişilik
Hazırlık suresi; 25 dakika+ 10 dakika bekletme suresi
Pişirme suresi: 40*45 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler
200 gr. un bozcaada
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
100 gr. toz şeker
30 gr. hindistancevizi rendesi
2 adet hafif çırpılmış iri yumurta bozcaada
180 ml. hindistancevizi sütü
60 gr. eritilmiş tereyağı
400 gr. ezilmiş konserve ananas (suyu kenara ayrılacak)
50 gr. esmer şeker
Krema veya dondurma (servis için, isteğe bağlı)
Ananaslı Hindistancevizli Tatlı Tarifi
• Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
• 1,5 Lt. hacimli, kubbe biçiminde bir fırın kabını yağlayın.
• Un, kabartma tozu ve karbonatı orta boy bir kabın içinde karıştırın. Şekeri ve hindistancevizi rendesini de katın.
• Yumurtaları, 90 ml. hindistancevizi sütünü ve tereyağını küçük bir kabın içinde karıştırın. Yumurtalı karışımı ve ananasları kuru malzemelere ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına dökün. Üzeri altın rengini alana dek 40-45 dakika fırınlayın. Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin.
• Diğer yanda ananas suyunu, kalan hindistancevizi sütünü ve esmer şekeri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte sos kıvamına gelecek kadar koyulaşıncaya dek yaklaşık 5-10 dakika pişirin.
• Ananash sos ve arzu ederseniz krema ya da dondurma ile birlikte ılık olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder