6 kişilik
Hazırlık suresi; 20 dakika + 10 dakika dinlendirme suresi
Pişirme suresi: 40-50 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler
250 ml. krema bozcaada
250 ml. süt
1 adet uzunlamasına ikiye bölünmüş vanilya çubuğu
3 adet iri yumurta
100 gr. toz şeker
350 gr. dilimlenmiş üzümlü ekmek bozcaada
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
100 gr. portakal reçelinin suyu
225 gr. dilimlenmiş kuru incir
1 yemek kaşığı şeker
Çırpılmış krema veya dondurma (servis için, isteğe bağlı)
İncirli Ekmek Tatlısı Tarifi
• Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
• 20 cm. çapında derin bir fırın kabını yağlayın.
• Krema, süt ve vanilya çubuğunu orta boy bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynama noktasına gelinceye dek ısıtın. Kenara alın.
• Yumurtaları ve şekeri orta boy bir kabın içinde rengi açılıp krema kıvamına gelinceye dek yüksek hızda mikser ile çırpın.
• Azar azar kremalı karışımın içine ekleyin ve karıştırın. Vanilya çubuğunu içinden alın ve atın.
• Ekmek dilimlerinin üzerine önce tereyağı ve ardından reçel sürün. Dilimleri fırın kabının tabanına dizin. Üzerine incir dilimlerini serpiştirin.
• Hazırladığınız yumurtalı karışımı ekmek dilimlerinin üzerine dökün. Kaşıkla ekmek dilimlerini aşağı bastırarak karışımı iyice çekmesini sağlayın. Üzerlerine şeker serpiştirin.
• Kabarıp üzeri altın rengini alana dek yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve 10 dakika bekletin.
• Ilık olarak, arzu ederseniz dondurma veya çırpılmış krema ile birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder