21 Ocak 2012 Cumartesi

İncirli Ekmek Tatlısı Tarifi

6 kişilik
Hazırlık suresi; 20 dakika + 10 dakika dinlendirme suresi
Pişirme suresi: 40-50 dakika
Zorluk derecesi: 1

Malzemeler

250 ml. krema bozcaada
250 ml. süt
1 adet uzunlamasına ikiye bölünmüş vanilya çubuğu
3 adet iri yumurta
100 gr. toz şeker
350 gr. dilimlenmiş üzümlü ekmek bozcaada
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
100 gr. portakal reçelinin suyu
225 gr. dilimlenmiş kuru incir
1 yemek kaşığı şeker
Çırpılmış krema veya dondurma (servis için, isteğe bağlı)


İncirli Ekmek Tatlı Tarifi

Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
20 cm. çapında derin bir fırın kabını yağlayın.
Krema, süt ve vanilya çubuğunu orta boy bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynama noktasına gelinceye dek ısıtın. Kenara alın.
Yumurtaları ve şekeri orta boy bir kabın içinde rengi açılıp krema kıvamına gelinceye dek yüksek hızda mikser ile çırpın.
Azar azar kremalı karışımın içine ekleyin ve karıştırın. Vanilya çubuğunu içinden alın ve atın.
Ekmek dilimlerinin üzerine önce tereyağı ve ardından reçel sürün. Dilimleri fırın kabının tabanına dizin. Üzerine incir dilimlerini serpiştirin.
Hazırladığınız yumurtalı karışımı ekmek dilimlerinin üzerine dökün. Kaşıkla ekmek dilimlerini aşağı bastırarak karışımı iyice çekmesini sağlayın. Üzerlerine şeker serpiştirin.
Kabarıp üzeri altın rengini alana dek yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve 10 dakika bekletin.
Ilık olarak, arzu ederseniz dondurma veya çırpılmış krema ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder