Malzemeler
4 kişilik
1/3 su bardağı (50 g) kırık pirinç
2,5 su bardağı (600 ml) yağsız süt bozcaada
1 tatlı kaşığı (5 g) vanilya
Yarım tatlı kaşığı (2,5 g) toz tarçın
2 yemek kaşığı (25 g) tozşeker
Servis için; 1+ 3/4 su bardağı (200 g) çilek, ahududu, vişne ya da böğürtlen
Pirinçli Ve Meyveli Dondurma Tarifi
1-Pirinci, sütü, vanilyayı, tarçını ve şekeri orta boy bir tencereye koyun. Kaynayana kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Sonra altını kısıp, yavaş yavaş pişirin.
2-Pirinç taneleri yumuşayana kadar, sürekli karıştırarak 30-40 dakika pişirin. Sonra pirinci buzdolabında soğutun.
3-Servis yapmadan önce, pirinci karıştırıp 4 dondurma kasesine koyun. Üzerine de hazırladığınız meyveleri koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder