21 Ocak 2012 Cumartesi

Lor Peynirli Lokma Tarifi

6 kişilik
Hazırlık sûresi: 15 dakika 1 saat dinlendirme süresi
Pişirme süresi: 20 dakika
Zorluk derecesi: 2

Malzemeler

400 gr. tatlı taze lor peyniri bozcaada
3 adet iri yumurta
70 gr. toz şeker
1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
40 gr. 1 gece önceden rom içinde ıslatılmış kuru üzüm
225 gr. un
1,5 Lt. sıvıyağ (kızartmak için)
120 gr. pudra şekeri (serpiştirmek için)

bozcaada

Lor Peynirli Lokma Tarifi

Lor peynirini geniş bir kabın içine koyun. Yumurtaları, şekeri, portakal kabuğu rendesini, vanilyayı, tuzu, karbonat ve süzülmüş üzümleri içine ekleyin. Unu da ekledikten sonra pürüzsüz bir -karışım elde edene dek karıştırın. 1 saat süreyle dinlendirin.
Yağı derin bir tavada veya fritözde 190 derece sıcaklığa ulaşana dek ısıtın. Eğer mutfak termometreniz yoksa ısıyı kontrol etmek için kızgın yağın içine bir parça ekmek atın. Eğer ekmek parçası hızla kabarcıklar oluşturarak yüzeye çıkıyorsa ve hemen altın rengine dönüyorsa yağ hazır demektir.
Karışımdan birer yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak 6-8 adetlik gruplar halinde kızgın yağda 5-7 dakika kızartın. Süzülmeleri için kâğıt havlu üzerine alın.
Üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder