6 kişilik
Hazırlık suresi: 15 dakika + krepleri hazırlama suresi
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler:
Krep:
150 gr. un bozcaada
Bir tutam tuz
4 adet iri yumurta
250 ml. süt
90 gr. tereyağı
Harç:
250 ml. krema
6 yemek kaşığı toz şeker
3 adet ezilmiş, iri muz
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu bozcaada
Muzlu Limonlu Krep:
• Krep hamurunu hazırlayın ve 12 adet krep pişirin. Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin.
• Krema ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyulaşana dek çırpın.
• Ezilmiş muzları ve limon suyunu azar azar içine ekleyin ve karıştırın.
• Her bir krebin içine 3-4 yemek kaşığı harç koyun ve yayın. Rulo şeklinde sarın. Kalan toz şekeri üzerlerine serpiştirin. Hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder